Ika i rutan

Okej, jag HATAR och har alltid HATAT Ika i rutan och har men av Ika sen jag va liten, men NU, nu höll jag faktiskt på att börja grina!
.

Förmodligen en av Kians bästa dagar i livet ♥

Va i stugan med Kian, mamma, momma, moster, kjell, jocke och elin i lördags och röjde upp i stugan så man kan vara där när man känner för det i sommar. Kian fick sätta på sej gallonbyxorna, gallonjackan o skorna o krypa lite som han ville på gräset o gud vad han älskade det, han kröp fort som attan o gav av ett högt glädjetjut, kröp lite till och samma visa igen =D
Jocke och Elin tog hand om honom massor och lekte o donade medan jag agerade kratt-mästare (och fick ond träningvärk dagen efter haha) o han gav av massa glädjetjut då med haha, godingen! Han fick en egen gunga av sin momma med tuta som sattes upp och den va väldigt poppis med! Nu fattas bara en liten pool så tror jag inte Kian kan ha det bättre därborta, han verkligen älskade att vara där, jag med för den delen, tror alla hade det underbart och jag längtar som attan till nästa gång vi ska dit. Det är helt underbart att se de man älskar ha det sådär bra =)
.
Här ere bollspel och glädjetjut på hög nivå haha..
.
.
Lite pinninspektion ;)
.
Testsitter gräsklipparen..
.
På med hörselkåporna innan vi åker en tur ;)
.
Lite kärråkning.. Mycket spännande!
.
Även jocke är ute och kör =)
.
Maaaaat
.
Givetvis valde jag fel väg när vi skulle hem, jag o Kian hamnade nämligen i en crousingkö som åkte nåra cm, stannade, åkte nåra cm, stannade.. det tog oss 20 minuter, ja TJUGO minuter från Kebabhouse till Raggarn? Hallåååå? Okej om jag ville crousa men nu va inte läget så.. jag ville HEM, fan va upprörd jag va där ett tag haha, tur lilleman va nöjd och spanade febrilt på alla bilar o allt folk, hade han börjat gorma i baksätet, vad fan skulle jag göra då liksom? Sitta där o crousa och se glad ut i 20 minuter med en gormande Kian.. ne då hade jag nog fått akuta paniksvettningar och genat på en gräsmatta eller nåt haha
.

Herre vilken natt..

Gudars skymningar vilken jävla natt, jag har inte kunnat sova nåt nästan, jag är förkyld och även Kian som har hosta på natten som attan den stackarn.
Höll på få ett sammanbrott där efter 02, tror jag somnade på riktigt första gången runt 02:30, inte okej.. la mej runt 23 liksom..
För det första så finns det inget värre än att vara täppt i näsan när man ska sova och givetvis har vi ingen nässpray hemma så det fick jag ju leva med.. fick ligga där som en gris med öppen mun och försöka andas o varm som faan vare av täcket och en filt dög inte för det va för obekvamt.. Kudden va för hård fast det va bästa kudden som jag alltid brukar vara nöjd med. Kian hostade lite då och då så jag inte kunde slappna av, var tvungen att gå på toa ca 20 gånger för det går ju inte att sova om man e pinknödig och det vart jag hela tiden.. sjukt störigt.. Kian hostade lite oftare och jag beslutade mej för att ännu en gång slita mej upp och hämta hans hostmedicin och gav honom den, den hjälpte sådär, det vart bättre efter kanske en timme..
Medan Kian lugnat ner sej med sin hosta och vaknat tusen gånger beslutade sej Janne att gnissla tänder? Han brukar aldrig gnissla tänder och givetvis va ju även det en faktor till att jag absolut inte kunde sova för när han låg där och gnisslade började det klia i mina tänder o kittlas i mitt tandkött?!
A.. jag har iallafall sovit kanske, möjligtvis 3 timmar och längtar tills Kian kör rond 2 i sovning för då ska jag med sova.. herreguuud vad jag ska sova då haha!

Jamtli!

Idag begav vi oss på Jamtli för att kika på djuren som dom släppt ut. Träffades vid kl 10 vilket inte va sådär jättelyckat för våran del, Kian brukar nämligen sova omgång 2 just då så han va ju inte sådär jättenöjd ne. Han satt i vagnen och gormade en hel del men mot slutet blev han nöjd när han fick komma upp efter våra sömnförsök och fick spana och krypa på gräset =)
.
Här spanar vi på hästen, det va inte så intressant..
.
.
Här har vi en sur get som vande oss ryggen och drog när vi kom haha..
.
.
.
.
Eva-Lena och John =) John tyckte det va mycket spännande på Jamtli, han surrade järnet ;)
.
.
.
Janne ville att jag skulle mjölka kossan, men det ville INTE jag hahahaha (notera spenarna)
.
.
Checka in heta luggen på geten hahaha, den har nog vart hos frissan och permanentat sej, så stryggt hah =D
.
.
El diablo.. gud va elak den här ser ut.. huvva!
.
.
Har är det spännande, Kaninerna kommer fram o nosar =)
.
.
Men det som va mest intressant att rulla däcken - såklart haha!
.
.
.
Kian och Melwin =)
.
.

Öppnade macken igår, det gick... sådär haha

Nemen hallå där! Nu ska ni få äran att höra om min minst sagt "lyckade" öppning haha..
.
Det började sådär, jag hade skrivit lite fel i mitt papper med alla punkter på vad som skulle göras så jag letade först och främst efter en strömbrytare som inte finns, låste upp nåra dörrar, larmade av, sen gick det ännu mer utför.. jag fick blackout, jag hittade inte en annan strömbrytare som faktiskt fanns, jaja, jag letar den senare då tänkte jag och gick vidare och skulle låsa upp dörrarna där kunderna kommer in och ut, japp, men hur faan då? Jag vred och vred och donade med nyckeln, fick upp dom första låsen, men det sista gick fan inte.. tiden tickade, paniken ökar och ökar.. jävla skit, nu är klockan 8 och jag ska ha fått till allt i butiken och öppnat nu.. ne men där står jag och inte får upp dörrjäveln?
.
Jag springer och letar efter nr till kollegor och chefen, hittar numren och ska ringa.. jaha och hur fan ringer man då? det gick ju inte heller.. (på jobbtelefoner måste man ofta slå 0 eller 00 eller 99 eller linje ut eller så men i min blackout och panik fattade inte jag det).. sååå.. jag sprang efter min mobil, ringer lipandes till stackars Peder och chefen som får under tiden Peder är påväg (uppryckt ur sängen, en aning chockad, åkandes i full fart mot mej på macken) lugna ner mej och förklara vad jag ska göra och jag lyckas snyftandes som ett barn få upp dörrarna efter lite mekande.. (givetvis måste jag tårsprutandes även få fram att "jag klaaarar inte det hääääär", ja ni kan nog se framför er hur det såg ut och lät).
Som tur är har jag världens gulligaste chef som pratar lite vett i mej, vi lägger på, jag torkar tårarna och tar emot släpvagnen helt blank o röd i ögonen (han har stått utanför ett tag och kollat på hela cirkusen, hoppas han inte blir bortskrämd for life liksom).
Peder kommer fort som attan o stannar tills jag e säker att jag är klar med allt o allt kommer gå bra, guld värt, men inte okej att han ska måste komma sådär haha.. den nya kollegan ringer lipandes när han sover en söndagmorron och måste ha hjälp liksom hahaha.. skjuuuut meeeej!
.
Det går nåra minuter, en kund som ska hämta ut en bil kommer in. Allt är förberett för jag har inte lärt mej programmet ännu, nu är det bara att kolla körkort, ta underskrift och ge honom nyckeln. Jag går och ska hämta den.. jaha, jo men hejsan, den e borta!? Den hänger inte där den skaaa. Jag ringer i lite lätt panik till chefen och förklarar situationen, jag letar o letar, kunden blir lite lätt arg för han har ju givetvis bråttom, japp.. bra.. paniken tar till igen, jag får nys om en extranyckel thank god och det blir bra tillslut men why meeee haha?
.
En kund vart även arg på mej för att en pump inte fungerade enligt honom som visst fungerade men han va tvungen att flytta sin bil till en annan pump för det gick inte för honom o då svor han högt som faan i butiken med just det ordet "faaaan". Sen kom han in igen och betalar och är som vanligt men det va ju inte så passade för mej som hade lipat, haft panik from hell, stressat som en galning och precis varvat ner, men jag skakade av mej det fort efter ännu en hjärtinfarkt haha..
.
Jag tappade en korv, en bulle och slog in en betalning i kassan som jag inte ens använde innan Lars kom kl 10. Tiden gick vääääldigt sakta tills dess vill jag lova, men när räddaren i nöden kom och hoppade på sitt pass kände jag mej trygg igen och vi fick ett gäng goda skratt på min bekostnad så att säga..
.
Det positiva med det som hände ändå är att jag ALDRIG kommer glömma hur man öppnar nu, det är inristat hårt i min hjärna!

Dagens to do..

.. vart jag klar med redan kl 8. Larmet på mobilen ringde 04:50, underbart, jag va lite nervös att den inte skulle ringa eller att jag skulle bli akut döv och inte höra larmet så jag kunde inte somna förrän runt 2 så jag fick ju iallafall ungefär 3 timmars sömn, bra gjort måste jag säga haha!
Befann mej på okq8 05:45 där Vivvi väntade för att lära mej öppna macken, det är nämligen jag som ska öppna den helt själv på söndag. Skrev ner allt som ska göras på två A4 så det kommer gå finfint, dock tror jag jag går dit en halvtimme innan så jag inte behöver få panik om jag inte e klar när jag ska öppna dörrarna ;)
.
Var färdig kring 06:30, räcade till StepIn på badet och dängde benen, rumpan och magen, va hemma vid 8, duschade, drack en shake sen la jag mej o sussade och va klar med min dag liksom haha!
Har inte gjort många knop efter det, min dag va liksom klar o vädret sög så då va jag lite off och valde att stanna hemma o bara strosat här i lägenheten o lekt med Kian =) Han lärde sej att öppna dörren till papperskorgen under diskbänken idag, det va ju mindre bra så att säga haha men jaja, lite mer att se upp för "bara" ;)
.
Har vart sinnessjukt bra väder i flera dagar, så vill jag ha det jämt, har vart ute massor, även lilleman har fått krypa massa på gräset och inspekterat, det är mycket spännande ska ni veta!
.

Upptagen människa

Herreguuuud vad jag har haft mycket att göra inför dopet o utbränd ab va jag efteråt haha. Bakade allt och gjorde alla smörgåstårtor själv med, givetvis hade jag hjälp under endel av bakningen och under hela smörgåstårtsfixet, GULD värd är alla som hjälpte mej, det vart hur lyckat som helst, smaskens =)
Vid nästa jättestora tillställning blir det nog så att jag beställer smörgåstårtor dock haha, vi gjorde 4 ugnsplåtar och det va liiiite mycket jobb på dom måste jag säga, men dom vart ju svingoda iaf och det va ju tur för dom så att säga haha!
.
Är supernöjd med dopet och vill tacka alla fina personer som kom och firade med oss =) Nu är Kian döpt, han heter nu Kian Kurt Paul Kronqvist på riktigt ♥ Mitt hjärta, mammas älskling, världens bästa lilla kille!
.
Här är lite bilder som fotograf Cassandra har tagit =)
.
.
.
.
.
Gudmor Lilli =)
.
.
Gudfar Peter
.
.
Fikat!
.
.
.
.
.
.
Jag, Kian och mina syskon!
.
.
.
Kian drar lite i mosters hår haha
.

RSS 2.0